Kongelige træer er truet af nyt boligkvarter

Dronningeegen på rådhusgrunden er sekunderet af et egetræ plantet i markering af kronprinsen.

I hyldest til rigets monark, Dronning Margrethe II, og Kronprins Frederik er der plantet to markante træet i den sydvestlige del af den grund hvor tidligere Egvad Rådhus var beliggende.

Et nyt kvarter med 31 boliger, som skal fylde grunden, betyder, at der skal tages hensyn til de kongelige træer. Sådan lyder opfordringen fra Tarm Udviklingsforum.

Udviklingsforum bifalder, at grunden bebygges med 31 nye boliger. Det nye byråd, som sendte 150 arbejdspladser ud af byen og jævnede rådhuset med jorden, har modtaget Udviklingsforums opfordring til i det mindste at respektere den grønne hyldest.

“Det vil være synd og ærgerligt hvis disse markeringer af vores majestæt og kronprins går tabt i byggeriet”, skriver næstformand Karsten Jensen, Tarm Udviklingsforum, i en henvendelse til Ringkøbing Skjern Kommune.

“Tarm Udviklingsforum menner det kunne være godt om træerne kunne bevares; enten på sin nuværende plads eller måske i Bibliotekshaven – lige over for. Alternativt et sted tæt på Kongelunden på Gl. Kongevej”, skriver Karsten Jensen, og understreger:

“Tarm Udviklingsforum har desværre ingen midler til at stå for flytningen, men vi agter at plante et træ for Margrethes søn, Kronprins Frederik, der i år er blevet 50 år, i vores eget parkanlæg, Melbales Have, der er under etablering i Storegade.