Skole smed 217.500 kroner ud af vinduet

Tarm Skoles afdeling på Lønborgvej

Selv om Tarm Skole har brugt 217.500 kroner på at forbedre elevernes standpunkt, viser det sig, at pengene er spildt.

Skolen har, i lighed med flere andre af landets skoler, betalt konsulenter fra LøkkeFonden, etableret af statsminister Lars Løkke Rasmussen.

LøkkeFonden har solgt turbokurser for skolernes lærere. Imens er eleverne blever undervist af vikarer.

Men på Tarm Skole, og flere andre af landets skoler, har LøkkeFonden ikke gjort nogen forskel – snarer tvært imod.

“Det gik som forventet; desværre nåede vi ikke helt den målsætning, vi havde sat”, lyder det i den indberetning, som Tarm Skole har sendt til Undervisningsministeriet.

Det er Weekendavisen, udgivet af Berlingske  Media A/S, som har søgt aktindsigt i skolernes indberetning til ministeriet.

Skoler der har investeret i kurser arrangeret af LøkkeFonden havde udsigt til en kontant præmie, hvis flere elever i 9. klasse havde fået en karakter over 4 i dansk og matematik. Tarm Skole havde sat mål efter at forbedrede standpunkter havde udløst en kontant præmie.

“Vi står tilbage med en stor frustration, for vi føler, at vi har hastet godt samarbejde med både Undervisningsministeriet og LøkkeFonden. Det var bare ikke nok, siger nylig tiltrådt skoleleder Christian Nørregaard, Tarm Skole til Weekendavisen.

“Vi har lagt frygteligt meget energi og arbejde i at flytte nogle elever, og det er selvfølgelig derfor, vi er her. Men det havde da været lækkert, hvis vi havde fået noget økonomi over i hatten”, siger Christian Nørregaard til Weekendavisen.

Lederen af Tarm Skole forklarer, at det har været en udfordring, at eleverne har måttet undervises af vikarer mens deres faste lærere var på skolebænken hos LøkkeFonden.

“Det kan have en negativ effekt for nogle elever, når vi tager deres faste lærere. Der er elever, der har det bedst i en tryg og forudsigelig ramme, så der er måske en risiko for at miste noget læring der”, siger Christian Nørregaard til Weekendavisen.

Den nyligt tiltrådte skolelever afviser, at Tarm Skole vil indgå en ny kontrakt med LøkkeFonden. Årsagen er ikke alene det negative udbytte, men også at skolens forbrug af skattekroner har rystet byrådet. Således har borgmester Hans Østergaard (V) forsikret, at der ikke bliver tale om en gentagelse.

Weekendavisen har i flere omgange sat fokus på folkeskolernes ansættelse af konsulenter fra LøkkeFonden. Her forsiden af avisen for uge 44 – 2018.